Ook in deze leeftijdsgroep doen zich allerlei levensvragen voor.
Soms wordt er bijvoorbeeld met veel enthousiasme aan een studie begonnen, die het na een tijdje uiteindelijk toch niet is. Dan is vaak moeilijk te achterhalen, waarom dat zo is. Dat kan je helemaal uit balans brengen: hoe kan dat nou, waarom mislukt dit, hoe kan ik een andere opleiding kiezen?
Of je komt jezelf enorm tegen in je eerste baan. Aanhaken bij het tempo van de maatschappij, leren omgaan met werkdruk en als jonge werknemer goed voor jezelf opkomen, zijn behoorlijke uitdagingen. Een burn-out op deze leeftijd is geen uitzondering. Dat doet van alles met je. Soms heb je het gevoel te falen, terwijl anderen alles lijkt te lukken.
Ook het functioneren binnen de leeftijdsgroep, onder druk van de social media, de talloze keuzes die er zijn en het aangaan van relaties kunnen erg veel spanning veroorzaken. We gaan dan op zoek naar de oorzaak van die spanning. En we bedenken manieren om hiermee om te gaan.
Op deze leeftijd kan het extra moeilijk zijn om hulp te gaan zoeken. Je weet vaak niet goed wat er is. Je vertelt je ouders niet alles meer. Niet iedereen heeft een vriendengroep die het snapt, als het even minder goed gaat. Dan kan het gebeuren, dat je lang loopt met een probleem. En dat wordt steeds groter. Waardoor je denkt dat je mislukt bent, als je een tijdje hulp nodig hebt. En dat is helemaal niet zo.
We werken er in deze praktijk aan met intensieve gesprekken, feedback en aandacht voor je levensverhaal. Als jij het nodig vindt, betrekken we je omgeving erbij. Daarbij zijn ook contacten mogelijk met de werkgever en de Arboarts als dat nodig is en als jij daar toestemming voor geeft. Bij alles wat we doen, sta jij centraal en heb jij een stuk regie.