Is een van deze vragen herkenbaar ? 

Klik er dan op voor meer informatie of maak een keuze uit het menu aan de bovenkant van deze pagina.

 

Welkom op mijn site!

 

Ik ben Ria van den Enden en woon in het mooie Heeze bij Eindhoven. Ik ben orthopedagoog en sta bij mijn beroepsvereniging de NVPA geregistreerd als psychosociaal therapeut. Dat betekent dat ik werk vanuit meerdere therapeutische invalshoeken. Soms gericht op gedrag, soms op gevoelens en soms op een diepere laag van de persoonlijkheid. In mijn praktijk werk ik met kinderen vanaf ongeveer 11 jaar, met jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

De onderwijsondersteuning is weer een heel andere kant van de praktijk: begeleiding en remedial teaching van kinderen, meestal uit de bovenbouw van de basisschool, middelbare scholieren en iedereen die bezig is met onderwijs en leren!

Maar wie er ook komt, ik werk met iedereen aan zijn specifieke hulpvraag. Wat houdt je bezig? Waar sta je? Wat houdt je tegen? Waar wil je heen? Dit kunnen moeilijke vragen zijn, levensvragen zelfs. Soms zijn het vragen die je al jaren bezighouden. Of die zo plotseling bij je naar boven komen, dat je er behoorlijk van schrikt.

Wij proberen ze te gaan zien als uitdaging, als levensles. Wat gebeurt er? Wat mag je leren? Dat is niet altijd simpel. Soms is er veel verdriet en pijn, zoveel, dat je de uitdaging niet kunt zien. Dat is dan het moment om met kleine stappen verder te gaan. 

Mijn praktijk heet niet voor niets Wings. We werken eraan dat je vleugels krijgt. Niet om rond te fladderen en het leven te omzeilen, maar  zodat je steeds meer zicht krijgt op je hulpvraag. Daardoor kun je hem van een afstand bekijken en eraan werken het antwoord te vinden. Jouw antwoord.

© 2020 - Wings O & O - Alle rechten voorbehouden - Cookies - Privacy verklaring