Iedereen maakt in zijn leven van alles mee. Positief en minder positief. Lichamelijk en geestelijk/emotioneel. Als het lichamelijk niet zo goed gaat, is dat vaak aan de mensen en kinderen te zien. Als het psychisch-emotioneel minder goed gaat, is dat soms te zien. Maar vaak ook niet. Soms komt een emotioneel probleem in het lichaam tot uiting. Daarom worden in deze praktijk holistisch gekeken, lichaam en geest worden als een geheel gezien.
Bij emotionele en psychische problemen worstelen mensen met levensvragen. Deze term gebruik ik liever dan “problemen”. Een probleem kan een berg zijn waar je niet meer overheen komt, een levensvraag kun je gaan beantwoorden. Dan kan er therapie nodig zijn: de therapeut loopt een stukje mee om de levensvraag te verhelderen en de persoon het antwoord zelf te laten vinden. Dit meelopen ziet er natuurlijk bij iedere leeftijdsgroep weer anders uit! Ik werk er met je aan je levensvraag als leerpunt te gaan zien, als les: hoe ben ik hierin terechtgekomen en hoe vind ik zelf de weg hieruit? Ik help je om uit te zoeken wat je nu mag gaan leren zodat jou dit niet meer overkomt. En om vast te stellen waar je naartoe wil. Wat wil je nooit meer en wat ga je jezelf gunnen? Dat is dan jouw hulpvraag. We werken op meerdere vlakken: soms richten we ons op je gedrag alleen, soms op je emotionele en psychische kant. En een andere keer gaat het om informatie. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk te weten, wat een bepaalde stoornis inhoudt. Dan kunnen mensen er gericht mee leren omgaan. Bij alles wat we doen, gaat het erom wat je op dat moment nodig hebt. Je denkt dus mee en hebt dus ook een stuk regie.
We beginnen hier altijd met een kosteloos, informatief gesprek. Het is vrijblijvend. Jij als cliënt kunt dan een indruk van de praktijk vormen. En ik kijk of het aanbod van de praktijk past bij jouw vraag. Wat heb je nodig en is het aanbod van mijn praktijk genoeg?Zo’n eerste informatief gesprek kan ook online. Standaard bij een informatief gesprek is het van tevoren invullen en terugmailen van een administratieformuliertje. Hierop staan enkele persoonsgegevens en het nummer van een geldig legitimatiebewijs. Als je voor het eerst naar de praktijk komt, breng je het legitimatiebewijs mee.