Dit gedeelte gaat over de zakelijke kant van de praktijk. In iedere organisatie, klein en groot, is het van belang dat zaken goed geregeld zijn. Daar wordt de kwaliteit van werken alleen maar beter van!

 Tarieven en vergoeding

De tarieven van de onderwijsondersteuning liggen rond de € 60,00. De tarieven van de psychosociale therapie liggen rond de € 80,00. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Bij het intakegesprek wordt het tarief vastgelegd in de begeleidingsovereenkomst. Deze wordt ondertekend volgens de Wet op de Geneeskundige Begeleidingsovereenkomst (WGBO). 

De onderwijsondersteuning, zowel bijles als remedial teaching, wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. De psychosociale therapie kan vergoed worden, als mensen passend verzekerd zijn. Hierbij gaat het om een aanvullende verzekering. Deze mogelijkheid bestaat doordat Ria lid is van de NVPA. Dat is een erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. Zie hiervoor  het onderdeel “beroepsverenigingen”.

Beroepsverenigingen

Ria is  lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT). Ook is ze  lid van de  NVPA, erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. Dat zijn therapeuten die vanuit diverse invalshoeken kunnen werken. Bijvoorbeeld zowel met gedrag als met emotie van mensen. Vanwege dit lidmaatschap kan de psychosociale therapie in deze praktijk door zorgverzekeraars vergoed worden. Daarbij is het van belang dat mensen aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen. 

Behalve het lidmaatschap van de beroepsverenigingen heeft Ria ook een SKJ registratie, dat wil zeggen een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd. 

 

Daarom staan op de rekeningen psychosociale therapie de volgende gegevens:

NVPA lidnummer: 101241

AGBcode: 94.010466

Praktijkcode: 94(0)58550

Prestatiecode: 24504

Debiteurennummer: 164629

Licentiecode RBCZ ( de koepel van beroepsverenigingen) : 204629R

KvK: 17149386

 

 

   

 

 

Verdere regelgeving (AVG / RIVM)

Deze praktijk is bekend met de AVG en streeft ernaar deze optimaal te volgen. Dit wordt toegelicht bij het informatieve gesprek.Als het van toepassing is, wordt ook gewerkt via de richtlijnen van de RIVM.

Klachten

Als lid van de NVPA is Ria aangesloten bij de SCAG. Als een cliënt een klacht heeft over de verleende hulp, wordt dit uiteraard met Ria besproken en opgelost. Hiervan komt altijd een verslagje op papier. Mocht de cliënt toch verder willen gaan, dan kan hij terecht bij de SCAG, de onafhankelijke geschillencommissie. Deze biedt zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten ( www.scag.nl).

© 2020 - Wings O & O - Alle rechten voorbehouden - Cookies - Privacy verklaring