Dit gedeelte gaat over de zakelijke kant van de praktijk. In iedere organisatie, klein en groot, is het van belang dat zaken goed geregeld zijn. Daar wordt de kwaliteit van werken alleen maar beter van!

Die kwaliteit wordt ook bewaakt in het privacy document ( zie onder aan de pagina bij “algemeen”) en door de huisregels, de algemene voorwaarden. Deze zijn beschikbaar in de praktijk. Ze worden standaard besproken, mee gegeven of gemaild na het eerste , vrijblijvende, informatieve gesprek in de praktijk. Tarieven en vergoeding

De tarieven van de onderwijsondersteuning liggen rond de € 60,00. De tarieven van de psychosociale therapie liggen rond de € 80,00. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Bij het intakegesprek wordt het tarief vastgelegd in de begeleidingsovereenkomst. Deze wordt ondertekend volgens de Wet op de Geneeskundige Begeleidingsovereenkomst (WGBO). 

De onderwijsondersteuning, zowel bijles als remedial teaching, wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. De psychosociale therapie kan vergoed worden, als mensen passend verzekerd zijn. Hierbij gaat het om een aanvullende verzekering. Deze mogelijkheid bestaat doordat Ria lid is van de NVPA. Dat is een erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. Zie hiervoor  het onderdeel “beroepsverenigingen”.

De praktijk is niet btw-plichtig. Niet voor de onderwijsondersteuning en ook niet voor de psychosociale therapie.

Beroepsverenigingen

Ria is  lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT). Ook is ze  lid van de  NVPA, erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. Dat zijn therapeuten die vanuit diverse invalshoeken kunnen werken. Bijvoorbeeld zowel met gedrag als met emotie van mensen. Vanwege dit lidmaatschap kan de psychosociale therapie in deze praktijk door zorgverzekeraars vergoed worden. Daarbij is het van belang dat mensen aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen. 

 

Daarom staan op de rekeningen psychosociale therapie de volgende gegevens:

NVPA lidnummer: 101241

AGBcode: 90115702

Praktijkcode: 90092265

Prestatiecode: 24504

Debiteurennummer: 164629

Licentiecode RBCZ ( de koepel van beroepsverenigingen) : 204629R

KvK: 17149386

 

 

     

 

 

Verdere regelgeving (AVG / RIVM)

Deze praktijk is bekend met de AVG en streeft ernaar deze optimaal te volgen. Dit wordt toegelicht bij het informatieve gesprek.Als het van toepassing is, wordt ook gewerkt via de richtlijnen van de RIVM.

Klachten

Als lid van de NVPA is Ria aangesloten bij de SCAG, die werkt met de GCG (Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg).
Als een cliënt een klacht heeft over de verleende hulp, wordt dit uiteraard met Ria besproken en opgelost. Hiervan komt altijd een verslagje op papier. Mocht de cliënt toch verder willen gaan, dan kan hij bij de GCG terecht en wel via onderstaande link :

https://www.degeschillencommissiezorg.nl/over-ons/zorgcommissies/complementaire-gezondheidszorg/

© 2020 - Wings O & O - Alle rechten voorbehouden - Cookies - Privacy verklaring